April 06, 2012

I Love IKEA


Seriously, I LOVE IKEA! 

Why? Because I love their unique design of furniture and product ( almaklumlah, dulu budak Industrial Design ) and the most important, I love the way how they decorated a small-tiny-room. Even the room is smaller than my toilet ( motif toilet besar-besar? ), but it's still cute (like me - *sigh* ). So, I dengan bermurah hatinya pergi melaburkan duit di IKEA. Seriously, SHOPPING at IKEA is super-AWESOME! ( padahal nak feeling-feeling kaya je! )

Okay, let's look at my decoration. FYI, this is my rent house at Puncak Alam. Since we 'grounded' here for 1 and half years, so apa salahnya kan? ( sedapkan hati juga )



Tetap promote Collagen Dust kat situ!


* Yang penting, note board tu! ( dengan harapan dapat meletakkan gambar Hanis Zalikha di situ sebagai idola. Eh tersilap! Menempekkan nota lah! )

It is very embarrassing when your room is just like picture above. Apatah lagi nak ajak kawan-kawan pillow-talk ( gossiping, bergelak ketawa sambil peluk bear tu. Ehh! main Saidina pun boleh ! )


Maka, haruslah di'decorate' sehabis baik dan sepenuhnya.
- Candle by IKEA ( RM 15. Vanilla, my fav! )
- Granat Pillow by IKEA ( RM10)


Haruslah ADA cermin segiempat tersusun rapi supaya boleh melenggang-lenggok menari di depan cermin ( dan membelek perut buncit sambil membebel )
- Mirror by IKEA ( RM25 for 4pieces )


And the best thing you can get in IKEA is their meatballs! 
( cakap dengan paling bersemangat sekali! Ternyata kau kuat makan, Adam. )

- 10 Meatballs = RM10 ( Haa..Kau amek lah banyak mana kau nak sampai muntah. )


Errr..Baby siapa mati lemas ni?? ( what the F?! ) 

31 ulasan:

Nour Eyza berkata...

amboi, bilik retisssss!

Phat berkata...

IKEA x de kat kuantan tq

TiraPengemis berkata...

my mom pon suka...hehe

zaza iman berkata...

ikea...xpenah beli produk ikea lg..hehe

misyamissyou berkata...

haaa mmg..barang2 ikea cantek2 huhuu

HAW berkata...

haw pun dah pernah g & suka dgn producknya.. tp jauh laa nak ke sana lg

Cik Sweet Pea berkata...

ahha....IKEA memang best exspecially Meat Ball dia...so Yummy...nak g IKEA la cuti nieh...:D

B.u.n.g.a.O.r.k.i.d.z berkata...

amboi2 lawonye bilik pandainye berkemas..

same like me suke brgn ikea & design yg di tonjolkan..

lg lah umh dekat sgt ngn IKEA mmg salu menepek kt sne. hehehe

misz_eyza berkata...

sponge bob pun beli kat ikea ekkk hihi cute jer tgk.

sis92 berkata...

tak mampu eden nk ikea2 ni..mahal oi

Camy Alya berkata...

Meatball tu sedap. Tapi cukuplah kalo aku cakap aku tak kempunan nak makan lagi. kahkah :D

Adam Haiqal berkata...

orked, untunglaa rumah dekat dgn IKEA :(

caliph shuriken berkata...

klau bole deco style japanese lagi best ^^

Aida Omar berkata...

barang dekat IKEA memang cantik2 design dia ala2 moden.. suka perabot IKEA warna putih.. wah bilik dah cantik :)

Aida Omar berkata...

barang dekat IKEA memang cantik2 design dia ala2 moden.. suka perabot IKEA warna putih.. wah bilik dah cantik :)

eyryn berkata...

hehe.. promote IKEA ea :)

shafiq berkata...

haha , jadi ikea ek ? keh3 , :p

el berkata...

bilik kecik2 sng nak deco..lg2 kalo deco2 tu semua kecik2 gak hehehe...eh mkn meatball ke..arrrrrrrghhhhhhhhhhh jeless nieh

NURULHANIF berkata...

xxsabar nak g ikae mkn meetball.. sedap gler kot..

mama pipie berkata...

mama baru je g ikea ari ahad aritu.. mmg best. cuci mata pn dh puas hati dah hihii

hyz berkata...

meetball. amik yang 5bijik pong dah kenyang kowt... 10 tu mmg aku x abes...

-SUPERGIRL- berkata...

eh eh ad ap tuh bawah katil ?? hehehe .

aiNa yaZiD berkata...

meatballs IKEA memang terbaik~!! :) errr.. terus lapar. huhuu..

anim :) berkata...

comel sgttt brang2 dea :)

KorN berkata...

eh cermin pon boleh sambung2 ke? nanti gmbr kat cermin tu x cacat ke? pelik2 la kau ni adam

Adam Haiqal berkata...

korn,kau ingat tu mcm cermin yg pecah2 tu ke?HAHA

Adam Haiqal berkata...

korn,kau ingat tu mcm cermin yg pecah2 tu ke?HAHA

Eyra Meow berkata...

ahaha ^^ apakah .

Eyka berkata...

amboi ;D

[k]o{q}i[n] berkata...

amboi.. ambik berkat ke?? hahaha..

*pss; nk gak bb pin dia.. hahaha

Leadership Developmant Training berkata...

kunjungan gan.,.
bagi" motivasi.,.
Sukses besar esok hari dimulai dari tindakan-tindakan kecil hari ini .,..
di tunggu kunjungan balik.na gan.,.,