Mac 14, 2013

Nuffnang Premiere Screening - The Call


Last night, I got 1 pair of invitations to Nuffnang's Premiere Screening - The Call. Dijadikan cerita, I totally forgot to confirm my attendance ( Typical Malay sangat mudah lupa ni! ) to them via email. Thank goodness as we have such a great technologies nowadays, I just contact them directly via Twitter and they put me on attendance list. Let's go bebeh!



REVIEW FROM ME :

Did u ever think how does the 911 operator looks like? Ada tikus masuk rumah pun kau nak call 911. Koserr operator tu TERPAKSA layan orang macam ni! Tapi jalan cerita movie ni memang best! Not so slow, not so fast.. And the best part is, their language is SIMPLE and EASY TO UNDERSTAND because this film is more to action. Mengisahkan Halle Berry yang membawa watak sebagai 911 operator yang handle beratus-ratus emergency call sehingga lah beliau menerima one call from one person who had been kidnapped. Kita boleh faham bagaimana situasi di operator time tu. And I was like,"OMG!OMG!" How depress and stressful! And I love the idea how they solve the case. 


" 911..What is your emergency? "

5 ulasan:

~Hanie Ladyhlomanie~ berkata...

Salam adam..lame xjenguk blog ni~. Serius ke cter ni sdap? huhu ritue tgok cter The beautiful creatures.. biase2 je cter tue.. cter ni mcm nampak best je.. heheh~ leh try ni lau nk tgok hehe

Nazim Nasri berkata...

macam best je.
teringat kat member yg kerja bahagian operator Hospital Seremban.
hari2 mesti dpt call pelik2 haha

~Hanie Ladyhlomanie~ berkata...

Hehehe amek mase skit nk kuar aksi2 luar biase die adam.. fokus cter tue lbeyh kpd romantik ajee.. pi suke endong die.. lain dari yg lain ~

syahirah berkata...

best ea citer ni?
da lama xtgk movie

Diari Si Froggie berkata...

best jugak cerita nie walaupun just cerita penyambut panggilan 911.. baru kita tahu betapa pentingnya org yg angkat call 911 nie. haha.. sampai tikus masuk rumah pun call 911 :P