April 29, 2013

New Hobby








Accidently terjebak dengan hobby baru which is drawing a doodles! For your information, these doodles adalah hasil daripada jari jemari I sendiri. Kisahnya macam ni.

"Pada suatu hari dalam kelas dekat UiTM Puncak Alam, lecturer I tiba-tiba announced untuk extend kelas. Kelas 3 jam jadi 5 jam! (otak berbuih-buih macam buih sabun dalam bath tub tu.) I pernah terbaca, menurut kajian, otak manusia normal hanya boleh menerima dan membaca sesuatu tidak lebih daripada 2 jam. ( kiranya UiTM student semuanya 'extra-ordinary' lah? Puihhh ). So,bila I pandang lecturer kat depan dah 'double-triple' (which is I tengah 'high' nak lelap actually *too bad**), I terus capai pen, and I started to draw. Kekdahnya dulu masa Diploma Industrial Design, kami memang suka menconteng. Tak semena-mena terjadi lah doodle. I develop lagi doodle tu, maka pooof!! Terjadilah Coco Crunch! Doodles sepertimana di atas ini."

Alhamdulillah, walaupun tidak sehebat Doodle kawan-kawan lain, ada la juga 2-3 orang customer yang sudah mula menempah doodle daripada I. Seriously memang tak pernah terlintas langsung nak commercialize doodle untuk dijual. And right now, I tengah busy untuk design doodle for custom made casing. 

Apa-apapun, semua ini datangnya daripada di ATAS. Aku hanya meminjam kurniaan yang diberikan sebentar kepadaku.

So, do you have a new hobby lately? What's that?

5 ulasan:

eqbalzack berkata...

nice!

Phat berkata...

cantik la dam sungguh berbakat kamu

Mila Ahmad berkata...

bolehla buat doodles cumel lepas ni....

Azwar Syuhada berkata...

Serius unik dan cantik!! :)

Nur Aneesa berkata...

Nak tempah berapa yeh?