Mei 10, 2013

Post-Review Hummingbird & Star Trek3D



Alhamdulillah. First of all, I want to say a very big thank you to Nuffnang crews for offering me a passes to their Premiere Screening - Hummingbird and Star Trek 3D. *big hugs*


Awhh...Let me share you my story. FYI, screening Hummingbird was on last Wednesday, while Star Trek on the next day, Thursday. Biasalah,budak macam I yang memang selalu terlupa ni, duduk tercongok sorang-sorang sambil tunggu kawan I dekat depan GSC. "Dah pukul 8.15 tapi counter still tak bukak. Prank ke ape ni?" Terus check email. Rupa-rupanya, screening dekat TGV Old wing dekat One Utama tu haa..Rasa macam nak lempang diri sendiri sebab tak alert.

REVIEW FOR HUMMINGBIRD:
It's a tough movie. I mean, the carrier of the character is a big challenges. Takde action mana pun cerita ni. But I love the slank. HAHA. Russian slank. Takde subtitle pun takpe sebab boleh faham apa yang mereka mengarutkan. Storyboard - it's a bit slow. Overall, I just give 2.5 over 5. Kalau diberi tiket free untuk menonton semula, I will refuse.(YouKnowWhatIMean.LOL)

*************************

The next day, okay this is funneyh! *Bagi I gelak sekejap!* HAHAHAHAHAAHAA (okay enough!) Bertolak dari Puncak Alam pukul 630pm. Accompanied by Izhar. Bila  dua orang ni bertemu, mulut masing-masing mesti nak 'potpetpotpet' mengalahkan Mak Esah dan Mak Senah bersembang! 
 
 (Haa, ni lah dia Mak Esah dan Mak Senah yang bersembang sampai sesat tu!)
Dalam pada sebok bergossip, tiba-tiba kami terkeluar exit ke Rawang Selatan (which is menuju ke Ipoh! Gile kau!) Menggagau cari exit nak patah balik, tapi tak payah 'uturn' pun sebab ada exit ke NKVE (tiba-tiba ada exit. Drama sangat.). Lepastu, kami sambung 'potpetpotpet' lagi. And lagi sekali, tersalah masuk exit ke KL. Terus tembus Tol Jalan Duta! (Jemah, kau faham tak camne perasaan bila kita nak pergi ke Damansara, tiba-tiba tembus Jalan Duta. Dah kenapa?) OMG! I am very thankful because I have WAZE Apps on my iPhone *lebiu memuah WAZE* Tiba-tiba rasa macam,"Ya ALLAH, Sesungguhnya KAU mendengar doa hambamu ini." WAZE tu membawa kami ke Penchala Link. Suprisingly, tak jammed langsung! Lalu terowong mana entah, tiba-tiba bila keluar dari terowong terus nampak bangunan yang familiar dekat Damansara tu. Menjerit laa dua ketul ni! Tiba-tiba rasa macam masuk dunia lain. HAHA. Semua rasa macam tiba-tiba!

REVIEW FOR STAR TREK 3D:

 (Lost boy with his ticket)

OMG! Since I love Science Fiction movies, I will definitely say "YOU SHOULD WATCH". 'Should' means like, you WAJIB tengok. (Abestu kalau tak tengok dosa lah?) No, what I mean here is, the sound effects are extremely SUPERB! Kisahnya berperang, tpai berperang dekat spaceship. Bayangkan kau berperang dekat angkasa lepas tu haa. Kau faham-faham je la kalau cite science fiction omputih ni, semua nampak macam real. The ideas, technologies. Pheww! (thumbs up babe!) 

I will give 4.5 over 5! (tolak 0.5 sebab cerita jadi cliche bila hero yang hensem tu dah mati, tiba-tiba hidup balik. Dah mati, mati je la.. Mengada-ngada nak hidup balik!) - eh, emosi lak tiba-tiba! HAHA.

SELAMAT MEMIKAT MENONTON!

1 ulasan:

bukankosong berkata...

star trek!

super best kannn

ofkos hero kena hidup balik

nnti susah nak wat sequel