Jun 03, 2013

Tabiat Malas Lelaki



Lelaki dan malas. Dah macam isi dengan kuku. Bila compare lelaki dengan perempuan, pasti ramai yang mengatakan lelaki lebih malas dan wanita lebih rajin. Kenapa macamtu? Tak baik tauu! Stereotype giloz. To be honest, sifat malas tu sebenarnya ada dalam diri setiap insan (dah macam tagline "Kejelitaan adalah hakmilik setiap insan" dah kenapa? EH, kelaut pula.)

1. Tidak Mencuci Pakaian
Rata-rata lelaki zaman sekarang lebih cenderung memilih untuk hantar baju mereka ke dobi berbanding dengan basuh sendiri. Bagi lelaki, ianya lebih mudah. Hantar, bayar, dan sedia untuk diambil! Sebaiknya, pakaian haruslah dicuci sekurang-kurangnya tiga hari sekali bagi mengelakkan bakteria membiak dengan riang gembiranya. Especially your underwear. Psstt! Kepam la dowh! Tak cool okay! Pergi basuh!

2. Mengemas rumah
HAHA. Ini fakta tepat jitu jelas terang lagi bersuluh! Lelaki memang terkenal dengan sifat malas mengemas. Kalau tak percaya, pergi tengok bilik adik lelaki dan abang-abang uols semua. Bau kepam ke tak bilik mereka tu. Apatah lagi mengemas rumah. Sebab tu I salute dekat para wife yang GIGIH mengemas rumah. Spender laki bergulung-gulung atas lantai, si wife yang kutip. Please remember, your wife isn't your servant. Even Nabi Muhammad dulu pun, baginda turut membantu isteri baginda mengemas rumah, dapur, dan sebagainya. Jadi,kenapa perlu malas wahai lelaki?

...to be continued...

5 ulasan:

Amani◕‿◕ berkata...

Hahaha , Nice entry ! =D

ct cheery berkata...

yup stuju!!!lelaki memang malas...kihkihkih

sabry oppa berkata...

terus terang ..
saye bukan jenis lelaki di atas..
he3..
*dengan rase poyo & angkuhnye saye katekan ...
hahahahahhahaha~

Iha Zaliza berkata...

lelaki malas tang kerja rumah je.. kerja lain korang rajin kannnn :)

||aLeaSaRa|| berkata...

owh kak lea tak faham kalau benda yang simple pun nak malas2 huhu..abah,abah mertua,husband n uncle2 kak lea semua jenis ringan tulang dan buat kerja rumah sendiri he3...