Julai 01, 2013

#NuffnangTips - Buffered Earning


Finally, it's July. Dear June, you left me with so much memories - my birthday, final presentation for thesis, and most of all, final examination for degree. Phewww! 

Alhamdulillah, yesterday (30th of June), I already cashed out my earning with Nuffnang. It may be a small amount but it means a lot to me. Yelah, hasil menulis blog, hasil idea diperah-perah macam kain buruk, akhirnya menampakkan hasil. Tidakkah kau perlu get some rewards? Dalam pada busy dengan dunia realiti, drama hidup dan airmata mengalir dikala buat thesis, blog pun terkadang update terkadang tidak, Nuffnang still give their trust on me. Why do I say so? Few months back, my blog traffic tak sampai 300UV/day pun. But Nuffnang still give me a Buffered Earning. Terkadang 2-3 sekaligus. Alhamdulillah :') 

 
Dan pada saat Adam menulis entry pada ketika ini (10.18AM), jumlah traffic di blog hanyalah sebanyak ini! (pathetic gila. Pergi menangis belakang pintu sekarang!) Kalau dulu senior bloggers semua pesan supaya menarik traffic blog supaya mudah untuk mendapatkan BE. Well, nowadays, I'm not totally agree at all with those statements. 

Okay lemme share with you some useful tips. Those yang dah register Nuffnang tu, IF POSSIBLE, dapatkan status Glitterati. Why? You will have many advantage. Advantage nak dapat BE tu tinggi and BE u all akan cepat naik. Kalau sekadar ORDINARY status, cuba tengok berapa dekad u all perlu tunggu untuk dapatkan advantage Glitterati!

Second, IF POSSIBLE, rajin-rajinkan jari tu untuk update Survey dan Biodata profile di website Nuffnang. Your ticked on preferences may influence an advertiser. Please Tick carefully. 

Third, IF POSSIBLE, rajin-rajin kan diri anda semua untuk beramah-mesra dengan Nuffnang's staff and participates all events held by them. Everytime Adam online, the first website that I surf is Nuffnang. Apart from seeing my 'pathetic' Blog Stats (sobsobnoob!), Adam turut mengikuti segala perkembangan ataupun contest yang Nuffnang sediakan. (Tips- Psttt! Rajin tweet mereka adalah satu BONUS!) 

And last but not least, COMMITMENT on blogging. Ni setahun sekali baru nak update blog, pastu berangan nak dapat BE 10-20 ketul. Bluerghhh~

Haaa?! Tak register Nuffnang lagi? Register at NUFFNANG! And happy blogging!

BLOGGING IS FUN. FUN IN THE WAY YOU INTERPRET YOUR STORY.



14 ulasan:

Nora Karim berkata...

reward diri sendiri dengan hasil blogging dar Nuffnang.. ok apa... hehehe salam kenal...

dear xila berkata...

tula trafic kite pon takat 100 lebih sehari bersusun dpt cpuv...syukur hehe

Izz Latif berkata...

Yeah xsemestinya traffic tinggi baru dapat BE
Kdg2 biasa2 pun boleh dapat :)

kucha lana berkata...

okey la tu...aku pun dpt 2 BE tuk bulan ni3...rezeki ramadhan

Nao Mei berkata...

cik akak salu juga buat cam tu...
tapi takde juga BE..hahaha...
malas cik akak nak sibuk dengan nuff tu....
Alang2 banyak tu je saving cik akak :)

p/s cik akak follow sini...thank singgah belog cik akak tu

Normi Nieza berkata...

lbh kurang sama graf kita..:)

Mohd Ridzwan Abdullah berkata...

Tahniah atas usaha yg membuahkan hasil walaupun sedikit. Wan belajar dari adam juga sebab blog adam adalah yg pertama sekali wan join segmen bloglist kalau tak silap (entry dah hilang sbb blog kena hack bebaru ni).

Thanks atas support dan caiyok2.

Puteri Kasih berkata...

bila dapat duit dari berblog memang terasa satu kepuasan kan

lazaac berkata...

best nyer adam dapat BE... hihi.. :p

s h a berkata...

Setuju2.Trafik bukan main factor utk dapat BE.Banyak care lain.Some of it tips2 yg dikongsi oleh blogger2 baik hati.

Selamat berpuasa. :)

Bahrain Ramlan berkata...

baru first time dapat earning dari nuffnang...satu kepuasan dalam blog...

! Arjunakirana ! berkata...

hebat dah nie... cayalahhhh... semoga suksesssss... :)

Phat berkata...

x dapat BE lagi tahun 2013.tp betul adam cakap masa trafik rendah je nuffnang ni bg BE bila trafik tinggi xde pun BE ni pengalaman abg sendiri la ni

thomas berkata...

tahniahlah,tak banyak tak apa,janji dapat.