Julai 19, 2013

The Reasons Why I Lama Tak ber-Blogging






First of all, nak ucapkan "Selamat Berpuasa" to all my Muslims friend. Sorry lambat wish. Masa senggang tidak ada untuk menulis blog. Sedar-sedar dah masuk puasa ke 10. Pantas masa berlalu meninggalkan kita (tetibe bermadah berhelah dah kenapa? Okay stop it, A.) 

Alhamdulillah, 6hb Julai yang lepas adalah final paper Adam bagi Degree in Hotel Management. Well, I'm looking for a steady job right now. Anyone nak offer Adam bekerja, sila contact Adam di Facebook- Adam Haiqal atau Twitter saya - @adamhaiqal89 (eceh promot tiberr suruh follow lettew. Eh. Malulah.) Oh yeaa. Adam sudah berpindah secara rasmi di Puncak Alam. Yayyy, classmates dan kawan-kawan lain sebok nak lari keluar dari Puncak Alam, tetapi kau masih di situ. MASIH. Puncak Alam mungkin agak jauh kedudukan alternatif untuk ke pusat bandar seperti Kuala Lumpur. Tetapi berdekatan dengan Damansara, Klang, dan Shah Alam. It took about 20 mins with car (errr,without traffic jammed - kereta beratur macam semut makan gula. Bluerghhh~) Nak sedapkan hati sendiri, selalu pesan pada diri "Alah bisa, tegal biasa." Sedap la sangat hati ni khenz? Huh.


Bila dah berpindah rumah baru, maka haruslah menjadi keperluan untuk membeli perabot rumah. Kusyen rumah lama Adam tinggalkan sebab dah HAZAB tunggu masa spring kusyen melantun keluar. Last day before puasa, bertemankan tulang belakang saya, Mu'izz, kami berdua pergi mencari perabot berkaitan - meja makan, kerusi, bedroom set. I thank to Allah for giving me a good friend like Mu'izz yang sedia menjadi tukang tawar-menawar harga, tukang tanya kat aunty kedai, tukang bagi suggestion ("Color ni cantik tapi kucing kau banyak,nanti rosak."), dan yang paling penting, tukang TUNG-TANG-TUNG-TANG tebuk drill dinding rumah segala bagai. Dia seorang sahaja yang tolong. Allah pasti membalas jasamu sobat :') 


My sobat and me. Thank you so much Mu'izz. Muchas gracias for always helping me out. Dah, takleh puji lelebih kang kau kembang. Bukan leh caye kau ni. HAHA.


Untuk perabot ruang tamu, I choose this one. Almaklum rumah dipenuhi kucing, niat di hati nak beli sofa di IKEA tu, tapi bila fikir semuanya bakal dicakar dengan sukahati oleh kucing-kucing tu, terpaksa tukar plan beli perabot kayu jati sahaja.

 
 
Untuk dine table, my mom nak tema Black & White. So, I choose this design. PERFECT. Black & White as she wished. Masa tengah shopping tu, I got WeChat coming in.

"Nanti gunalah duit tu untuk beli handphone baru. Hadiah birthday and sempena along berjaya habiskan degree. I'm proud of you. You can handle your studies and our families very well." Menitis air mata. Thank you mom. I bought Samsung S4. Kira macam reward untuk diri sendiri la ni. Ceh. 

InshaAllah, Adam akan jemput semua readers, followers Adam untuk bertandang ke rumah pada hari raya nanti. Address will be given soon. InshaaAllah.

Buat masa sekarang, Adam busy untuk decorate rumah sikit-sikit. Almost finish. Will be update soon. GTG.


6 ulasan:

Mawardi Yunus berkata...

pergh s4.. apapon Selamat berpuasa gak bro

ina berkata...

wah...bestnya..

Eyma Ct berkata...

S4? jealousnya..BTW,tahniah sbb dh habiskan degree ;)

Anisa Anuar berkata...

selamat berpuasa jugak... sama la kita lama tak berblog..so..memahami la jugak..

.::: Princess MOMOY :::. berkata...

patut la. mesti cun giler hasilnya nnt kan. hari tu tgk u post ttg bilik pun cantik. kemas jer

.::: Princess MOMOY :::. berkata...

eh jom ke blogshop baru momoy
ada jual lulur dan produk yg diguna di spa-spa

http://d-homespa.blogspot.com/