Ogos 03, 2013

Catfood Supplies - Fancy Feast


Sesiapa yang membela kucing pasti arif tentang selera si comel anda. Apa yang mereka suka, apa yang mereka tak suka, apa yang mereka 'tak berapa' nak suka. Sebagai contoh, food. IF we feed them (I love to called them 'mereka' or 'they' sebab rasa begitu closed sekali. Eceyh!) dengan makanan yang 'so-so' ataupun biasa-biasa, jeling pun mereka tak nak! (Kemainn demand!) They are just like a human being. Perlu ada sikap dalam memilih makanan. 

Maka dengan itu, Fancy Feast telah mengeluarkan dengan product makanan yang tersangatlah sesuai dengan selera anda dan kucing anda. (Pst! Selera anda dalam memilih makanan si comel maksud saya.) Recently I got a free some catfood supplies from Fancy Feast setelah membaca entry di blog Hanis Zalikha berkaitan dengan Fancy Feast. Mereka bagi free tester siap dengan sampul comel giloz. First try, I feed on Bella. My goodness! Lahap melampau! Da kenapa lahap sangat ni Bella. Cover cun cepat! Since from that moment, I bought another flavor. Cheese flavor. This time around I feed si Puteri pula. Also the same! Punn lahap betina ni. I understand why all my cats are sooooo pelahap! 

Rupa-rupanya ingredients yang Fancy Feast sediakan sangat menepati citarasa mereka. And to be honest with you guys, before this Bella was sick. Bulu banyak gugur, lost her weight, and she also got a flu (siap bersin macam manusia!). After 2-3 times I feed her with Fancy Feast and some medical pills,terus segar bugar macam ikan di pasar! Her fur is getting shiny!



 I think, pemilihan makanan yang sesuai juga turut menyumbang kepada kelincahan dan ketampanan (hengsemm!) si comel anda! Jom try!

3 ulasan:

zulhilmi tempoyak berkata...

perghh.. tp brand ni mhl sket kan..?

Teena Tna berkata...

Pernah buat assignment bertajuk pet shop. Brand ni macam kenal, tp tak tahu sgt pasal kucing2 ni sbb xd pet di rumah. Luckily my friends have helped me a lot in this project.

Marou Apple Hijau berkata...

kucing kat rumah pun dah memilih makan sekarang.. geram betol


Entri Baru Je Update : Buat Sendiri Oreo Milkshake Crunchy