Januari 28, 2014

RECOMMENDED Salon in Setia Alam


Assalamualaikum. Dewasa ini, saya semakin tampil berani untuk berjinak dengan dunia 'grooming'. Almaklumlah, orang bujang, single dan tiada commitment. Ke mana lah sangat duit tu pergi kalau bukan untuk kepuasan diri. Ye dok? Terbaharu, I would like to share with you my favorite salon. Like seriously, my hair is 'heavy-wavy' sampai dok tahu nak style lagu mana. Hok buat lagu ni, tak jadi. Buat lagu tu pun tak jadi (Dah kenapa speaking Kelate? Huk aloh!) I'm so lucky cause I'm finally found my own hairstylist. YES, I can say my 'own' hairstylist. (Budak bajet nak jadi jadi artist, konon nak ada hairstylist bagai.) 

SP Color Hair Salon, located in Tesco Setia Alam.

Maaf lah, tempat saya tidak lah se'gah' favorite salon artis-artis tanahair. Apa yang saya nak tekankan di sini adalah hasilnya. YES, the result bila haircut tu dah siap. Actually I baru je berkenan di hati nak jadi kan SP Color Hair ni sebagai salon pilihan hati kerana saya suka dengan result dan service yang mereka berikan. Harganya, Ya Ampunnn! Murah berbaloi sangat. Cut & Wash is only for RM20. 
Last month, I did my hair colored at that salon. It's just cost me at RM75 (Cut, Color & Wash). At first sight, I didn't expect the color will be the color that I imagined. After they washed my hair, I tak buka mata konon nak kasi surprise dekat diri sendiri. Sampai lah ke final touch (which is hair styling), baru I buka mata. And I am totally surprise! I love the color result. Overally, I love the services provided!


Since my hair is wavy, tak banyak hairstyle seperti yang saya impikan. But this hair style is kinda cool what?

Those who are living nearby Setia Alam, Klang or Shah Alam, you may visit them at Tesco Setia Alam. The salon is on upstairs, nearby an escalator, terus pandang kiri. All I can say is that, it's really worth with your money. Psstt! They are also providing a space for Muslimah. Saya tambah lagi satu bintang sebab mereka ni pekerja Cina, tetapi masih 'aware' dan sensitif dengan aurat wanita Muslimah. JARANG dapat kita tengok salon yang menyediakan space macamni. Anda juga boleh 'chopp-chopp' your personal hairstylist by make an appointment with them. Hairstylist favorite saya bernama Kelvin. Boleh call salon dan booking dia cepat-cepat. He's such a sporting yet friendly. Potpetpotpet tak terasa lama, tiba-tiba dah siap. Alaa Kelvin, kenapa sekejap sangat? Hergh!  

Call them to make an appointment - 03-33586283


 Happy Customer, huh?

(TIPS: Mostly orang lelaki selalu tanya macamana nak buat sideburn yang bersambung macam tu. Okay, untuk buat sideburn, you all boleh bela jambang kasi panjang. And then pergi ke kedai gunting rambut mamak dan suruh mereka trim sideburn anda itu. *redha aje lah mamak menyentuh muka anda walaupun anda tidak merelakannya! lewlz.* Mereka sangat pakar dalam 'alter' sideburn ni. Good luck!)


Tiada ulasan: