Februari 06, 2014

Post-Review "Kami Histeria"


Last night (5th Feb), I was invited by Nisa Kay to attend a premiere screening film "Kami Histeria" at TGV KLCC. I got one pair of ticket. Thank you Nisa and Redfilms!



SINOPSIS:
"Kami Histeria" is about the story of five college friends who are part of band called "Kami Histeria". They are just move into a secluded flat house bagi memudahkan mereka berlima untuk jamming bersama. Nak dijadikan cerita, semasa mereka sedang jamming tiba-tiba mereka dikejutkan dengan suara wanita mengilai dan secara tidak sengaja, suara mengilai tersebut turut di'record'kan dan di'upload' di laman sesawang Youtube. Selang beberapa hari, mereka mendapati lagu yang mempunyai suara mengilai tersebut mendapat sambutan yang hangat sehingga menjadi hit di corong radio, malah tercalon untuk kategori Anugerah Bintang Popular. Mereka mendapati lagu mereka itu menjadi hit disebabkan suara wanita mengilai tersebut. Lagu Berhantu! Maka, muncullah idea gila mereka untuk membuat perjanjian dengan hantu cantik jelita cakap utagha (Fazura) berkolaborasi dalam lagu mereka. Ternyata hidup mereka berubah dengan suara mengilai Cik Lang (Langsuir).






Tak perlu risau untuk bawa anak-anak kecil menonton filem ini kerana ia bukanlah filem yang berunsur horror pun. Patut dipuji kepada pengarah filem ini kerana bijak untuk menyelitkan unsur 'sense of humor' dalam watak masing-masing. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang filem ini, anda boleh berkunjung ke pawagam berdekatan anda mulai hari ini (6th Feb). 

I can say that this movie is a MUST-WATCH MOVIE for this year. Why? Weyh, ada ke cerita seram boleh bergelak ketawa macam cerita Kami Histeria ni? I mean, memang ada filem seram komedi, tapi Kami Histeria amatlah berbeza dengan filem-filem klise lain.



Antara para pelakon yang turun padang untuk sama-sama menjayakan tayangan Perdana "Kami Histeria" - Umie Omar, Sara Ali, Diana Danielle, Fazura, Mila Jirin, Nad Zainal dan Izzue Islam. I can tell you, all of these ladies are really damn sporting yet havoc!

Jangan lupa untuk pergi menonton "Kami Histeria" yang telah bermula tayangannya pada hari ini (6th Feb). Kalau anda rajin Tweet, boleh Tweet dengan menggunakan hashtag #KamiHisteria . Kalau ada Instagram, boleh follow mereka di KamiHisteria.




With ze pretty girl, Nisa Kay. Thank you Nisa for the invitation. Thank you Azwan Hashim!


1 ulasan:

Hafiz Hafizol berkata...

tengok dia punya trailer pun dah tergelak-gelak . ahah!