Februari 12, 2016

HELIPAD, KUALA LUMPUR.

Jaman sekarang ni, asal post di social media je terus jadi viral. So, kali ni nak berkongsi tentang satu destinasi (takde lah so-called 'destinasi' actually) di tengah bandaraya Kuala Lumpur.

HELIPAD.

Taknak cerita banyak sebab nanti korang bosan baca. Jadi saya tuliskan dalam bentuk point mengenai info HELIPAD ni. Ke malas jugekk?!

1. Terletak di atas Menara KH, Jalan Sultan Ismail. Right next to Raja Chulan LRT Station. Can search using WAZE, but it's a bit confusing sebab waze tu gilo. So, please ensure your eyes wide open masa searching tu.  IF, you are planning to go there during weekend, I would suggest if you take a public transport, sebab parking dia kadang buka kadang tak. And kalau nak parking dekat depan bangunan tu, yes boleh. But you'll be charge RM20/Entry! (if you don't mind to spend)

2. Located at 34th floor. But before you enter the bar, you guys akan di-'sport-check' oleh security guard. Check macam dekat airport siap ada alat ninoninoninonino.

3. Lepas dah clean, proceed to bar. Syarat untuk ke helipad ni, it's a MUST for everyone of you to buy a drink. 1 drink will cost you about RM20-35/each! (It's normal if you could see Meleisss acah order beer, bangga pegang gelas arak. And girl bertudung duduk sebelah!)


4. Helipad will open at 6PM, tapi kita dah boleh naik ke tingkat 34 tu dalam pukul  530 PM. Boleh santai dekat bar tu sementara gate dibuka. Their workers will announce once it opened.

5. Jinjit lah air korang yang mewah tak terperi tu naik lagi dua tingkat. 

6. It's a first come first serve basis. So, kalau kau lambat, kau kena lah berdiri ala cocktail drinks gitchew,

7. ENJOY THE VIEW, THE SUNSET IS STUNNING THO!

**Additional info: Entry after 9PM, each person will be charge RM100!



Alah, kasi lah abam chance!

1 ulasan:

Mawardi Yunus berkata...

tak pernah berpeluang dpt naik ke atas ni